Blog

Pasta με κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης και λουκάνικο

Εύκολη

4 μερίδες

30 λεπτά

Συστατικά:

● 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
● 1 βαζάκι με πιπεριές Φλωρίνης σουρωμένες
● 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
● 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
● 450 gr λουκάνικο με μυρωδικά ψιλοκομμένο
● 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
● 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
● 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 1 ντοματοπολτός
● 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
● αλάτι, πιπέρι
● 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
● 3 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος:

● Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

● Στο μπλέντερ χτύπησε τις πιπεριές με τον ζωμό κοτόπουλου και άφησε το μείγμα στην άκρη.

● Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το λουκάνικο με το κρεμμύδι για περίπου επτά λεπτά.

● Σούρωσε το περιττό λίπος από το τηγάνι και ρίξε το σκόρδο με το μείγμα μυρωδικών να σοταριστούν για ένα λεπτό.

● Ρίξε και το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.

● Άρχισε να προσθέτεις το μείγμα πιπεριάς σιγά-σιγά στο τηγάνι, μαζί με τον πολτό ντομάτας.

● Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.

● Πρόσθεσε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και ανακάτεψε για άλλα δύο λεπτά.

● Ανακάτεψε και την παρμεζάνα και μόλις λιώσει πρόσθεσε τον βασιλικό.

 

Πηγή: tlife.gr