Blog

Τρυφερός σολομός με αρωματική σαλάτα ρόκα και ρεβίθια

Εύκολη

4 μερίδες

40 λεπτά

Συστατικά:

● 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
● ½ φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
● 700 gr σολομός σε φέτες με το δέρμα του
● ½ κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
● φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● 1 (450 gr) κονσέρβα ρεβίθια, σουρωμένα
● 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
● 2 κ. γλυκού ρίγανη
● 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
● 4 φλ. baby ρόκα
● 4 ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες
● χοντρό αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος:

● Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην προτελευταία θέση.

● Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις φέτες λεμονιού με λάδι και έπειτα άπλωσέ τες σε ένα ταψί.

● Τοποθέτησε τον σολομό πάνω από τα λεμόνια, αλατοπιπέρωσέ τον και άλειψέ τον με λίγο λάδι.

● Ψήσε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι και άφησέ τον να κρυώσει πριν τον σπάσεις με ένα πιρούνι σε κομμάτια.

● Σε ένα τηγάνι βάλε τα σουρωμένα και στεγνά ρεβίθια με το σκόρδο, τη ρίγανη και μισό φλιτζάνι λάδι σε μέτρια φωτιά.

● Σοτάρισε τα υλικά για περίπου 10 λεπτά, ανακάτεψε μισό κουταλάκι αλάτι και αφαίρεσε από την φωτιά.

● Μετάφερε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, αφήνοντας το λάδι στο τηγάνι.

● Ρίξε στο τηγάνι τον χυμό λεμονιού και χτύπησέ τον με το λάδι και αλατοπίπερο για να φτιάξεις το dressing.

● Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την ρόκα με ένα κουταλάκι από το dressing.

● Μοίρασε την σαλάτα σε τέσσερα μπολ και μοίρασε από πάνω τις φέτες ραπανάκι, τα ρεβίθια και τον σολομό.

● Ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο και επιπλέον dressing και πασπάλισε με λίγο χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή: tlife.gr